Beden Eğitimi ve Spor

Beden Eğitimi Bölümü olarak vizyonumuz; çocuklarımıza spor branşlarını, bu branşların temel teknik ve becerilerini öğretirken, onların fiziksel gelişimlerine bilimsel yöntemlerle katkı koymaktır. Beden, ruh ve zihin gelişimleri sağlanan çocuklar; kendine güvenen, kişilik sahibi, çevresi ile barışık, dostça oyun oynamayı ve yarışmayı bilen, kazananı takdir ederek, kaybetmeyi kabullenebilen, hile ve haksızlığın karşısında durabilen nesilleri oluşturmaktadır.

Beden Eğitimi ve Spor derslerinde, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın ilgili müfredatı işlenirken, bu konuların yanı sıra tüm çocuklarımıza 2. sınıftan itibaren her yıl hem fiziksel gelişim düzeylerini takip edebilmek, hem de uygun olabilecekleri spor branşlarına yönlendirebilmek amacıyla, tüm dünyada geçerliliği olan ve uygulanan Euro-Fit yetenek testleri uygulanmaktadır. Bu testlerde sürat, kuvvet, esneklik, dayanıklılık vb. motorik özellikler ölçülerek alınan veriler, daha sonra bilgisayara işlenerek amaca uygun şekilde kullanılmaktadır.

Yapılan Euro-Fit testleri okul takımlarımızın oluşumuna da büyük katkı koymaktadır. Ölçümleri yapılan çocukların verileri değerlendirildiğinde belirlenen çocuklar, ilgili branşların alt yapılarına yönlendirilmektedir. Alt yapı gruplarında, alanlarında uzman antrenör ve öğretmenler eşliğinde performansa yönelik çalışmalar yapılmaktadır.

Dr. Suat Günsel Girne İlkokulunun katılmayı hedeflediği branşların alt yapılarını oluşturacak elit sporcular yetiştirilirken, çocukların teknik ve performansa yönelik gelişimleri değerlendirilerek belirli periyotlarda elemeler yapılmaktadır.

Bu elemeler 4. sınıfa gelene dek sürdürülür ve kalan çocuklar okul takımlarında yer alarak, okulumuzu yarış ve müsabakalarda temsil etmektedir.

Dr. Suat Günsel Girne İlkokulu; Futbol, Futsal, Basketbol, Hentbol, Badminton, Yüzme, Masa Tenisi, Tenis ve Atletizm müsabakalarına, ayrıca 15 Kasım ve 27 Aralık yol koşularına da katılmaktadır.

Okulumuz, çocuk gelişiminde oyun ve sporun büyük önemi olduğu düşüncesiyle bu yöndeki tesislere büyük önem vermektedir.