Müzik Eğitimi

Müzik Bölümü, tümü alanında uzman ve deneyimli müzik eğitimcilerinden oluşmaktadır.

Müzik programlarında, “çağdaş öğretim yöntemlerini” temel alarak kurulmuştur. Müzik dersleri “çağdaş öğretim yöntemlerini” uygulamaya elverişli ve tam donanımlı müzik odalarında yapılmaktadır. Sınıf içi müzik etkinliklerinde sıklıkla “orff-schulwerk” yaklaşımı uygulanmaktadır.

Müzik eğitimcilerinin çalıştırdığı ve organize ettiği Dr. Suat Günsel Girne İlkokulu Korosu, eğitim öğretim yılı boyunca, yılsonu gösterilerinde ve milli günlerde sahne almakta, törenlerin anlam ve öneminin müzikle pekiştirilmesine büyük katkı sağlamaktadır.

Müzik Bölümü eğitimcileri, çocuklarımızın küçük yaştan müziği sevmelerini, iyi ve seçici dinleyiciler olmalarını, var olan müzik yeteneklerini fark etmelerini hedeflemekte ve sundukları müzik eğitimi sayesinde, geleceğin sanatçılarının alt yapısını oluşturmaktadırlar.